moliūgą nulupti, išpjaustyti minkštąją dalį su sėklomis(kurios nenaudosime), supjaustyti riekėmis, svogūną nulupti ir ketvirčiuoti, česnako skilteles nulupti, bet nepjaustyti. Tada moliūgą, svogūną, česnako skilteles sudėti į skardą, užpilti keletu šaukštu aliejaus, pabarstyt druska ir pipirais, čiobreliais, viską rankom sumaišyti ir dėti į karštą orkaitę, kepti apie valandą, kol suminkštės.
Tada jau visą iškepusį ir suminkštėjusį moliūgą, kartu su svogūnais ir česnakais, dėti į puodą, ir užpilti vištienos sultiniu tiek, kad apsemtų. Pavirus dešimt minučių, belieka tik sriubą sutrinti su spec. mikseriu ir,jei sriuba tirštoka, įpilti pieno… užvirti ir valgyti.
Duoną supjaustyti kvadratėliais, ištiesti skardoje, kepti orkaitėje, kai jau vienas šonas apskrus, tada pamaišyti, leisti apskrusti kitiems šonams ir baigti kepti.
Patiekalo receptą atsiuntė: indrajte
Vienoje
porcijoje:
porcijoje:
347
kcal
7,7 g.
Baltymų
42,4 g.
Angliavandenių
18,5 g.
Riebalų
3,1 g.
4,1 g.
9,7 g.
Ingredientai
3 vnt.
6 skilt.
6 valg. šaukšt.
3 žiubsn.
3 žiubsn.
3 žiubsn.
1 vnt.
100 ml.
5 riek.
330 g.
36 g.
85 g.
11 g.
1 g.
109 g.
125 g.
Iš viso:
3211 g. (porcijos svoris: 642 g.)
Standartiniai vienetai
Tikslus svoris gramais
Paruošimo būdas
Įvertinimas
5.0 / 5.0
Vertinimų kiekis: 3
Kita informacija
Porcijų kiekis: 5 porcijos
Porcijos kaina: 3,19 €
Vegetariškas patiekalas