1. Puode įkaitinkite vandenį iki beveik verdančio. Jei jis jau pradėjo virti, šiektiek sumažinkite ugnį, kad jis aprimtų ir neburbuliuotų, kitaip kiaušinių baltymai gali labai išsisklaidyti.
2. Po vieną kiaušinį įmuškite į stiklinę ir iš jos perkelkite į vandenį. Perkėlimą atlikite lėtai ir prie pat vandens paviršiaus.
3. Išjunkite viryklę ir uždenkite dangtį. Leiskite kiaušiniams pabūti apie 4 minutes, kol jie išvirs.
4. Su skylėtu šaukštu perkelte kiaušinius į lėkštę, pagal skonį užbarstykite druskos ir pipirų, šalia pasipjaustykite pomidorą ir pasiimkite riekelę duonos.
Be lukšto virtų kiaušinių privalumai: priešingai nei kepant kiaušinius jūs negausite papildomų nereikalingų riebalų ir žinoma nereikės jų lupti. Skanaus.
Vienoje
porcijoje:
porcijoje:
243
kcal
15,7 g.
Baltymų
23,4 g.
Angliavandenių
9,8 g.
Riebalų
3,0 g.
3,9 g.
5,1 g.
Ingredientai
2 vnt.
1 vnt.
1 riek.
1 žiubsn.
1 žiubsn.
88 g.
130 g.
35 g.
4 g.
Iš viso:
258 g. (porcijos svoris: 258 g.)
Standartiniai vienetai
Tikslus svoris gramais
Paruošimo būdas
Įvertinimas
4.6 / 5.0
Vertinimų kiekis: 7
Kita informacija
Porcijų kiekis: 1 porcija
Porcijos kaina: 2,32 €
Greitai pagaminamas