1. Pomidorus nuplauti, nusausinti ir perpjauti pusiau.
2. Nuplovus porą, nusausinkite, supjaustykite žiedais ir švelniai pamaigykite apšlakstę alyvuogių aliejumi.
3. Nuplaukite lašišos file ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
4. Nuluptas ir išvirtas bulves supjaustykite plonomis riekelėmis arba sutarkuokite burokine tarka.
5. Įkaitinti orkaite iki 180 laipsnių.
6. Į orkaitės skardą įdėkite sviestinio popieriaus.
7. Ant kepimo popieriaus dėkite sluoksnį bulvių (apie 2 cm.). Ant bulvių dėti porus, lašišos file, pagal skonį druskos ir pipirų. Pjūvio puse žemyn ant žuvies sudėkite vyšninius pomidorus.
8. Grietinę išplakti kartu su kiaušiniu, įberti smulkiai tarkuotą kietą sūrį, įberti truputi druskos ir maltų pipirų.
9. Pagamintu plakiniu apipilti apkepą. Kepti 30 minučių.
Vienoje
porcijoje:
porcijoje:
525
kcal
25,8 g.
Baltymų
22,8 g.
Angliavandenių
35,6 g.
Riebalų
13,8 g.
2,9 g.
2,5 g.
Ingredientai
10 vnt.
1 vnt.
4 valg. šaukšt.
500 g.
2 vnt.
150 ml.
1 žiubsn.
1 žiubsn.
20 ml.
86 g.
56 g.
500 g.
88 g.
150 g.
4 g.
19 g.
Iš viso:
1813 g. (porcijos svoris: 302 g.)
Standartiniai vienetai
Tikslus svoris gramais

Paruošimo būdas
Įvertinimas
5.0 / 5.0
Vertinimų kiekis: 1
Kita informacija
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Porcijos kaina: 5,42 €