1. Sviestas ištirpinamas nedidelėje keptuvėje, suberiami susmulkinti lazdynų riešutai, susmulkinti česnakai ir pakepint 3 minutes. Supjaustyti pomidorus per puse ir sudėti į keptuvę, uždengti ir patroškinti 10 minučių. Tada nudengiam ir pakepam apie 7 minutes, kol išgaruoja nereikalingas skystis.
2. Nedideliais gabaliukais supjaustyti žuvį.
3. Į miltus įmaišome druskos ir pipirų.
4. Kiekvienas žuvies gabaliukus apvoliojamas miltuose su pipirais ir druska.
5. Kepama iš abiejų pusių, švarioje keptuvėje ant įkaitinto aliejaus. Kepama kol pasidengia gražia plutele.
6. Iškepus žuvis sudedama į lėkštes, užpilama paruoštu pomidorų ir riešutų mišiniu.
7. Apibarstyti susmulkintomis petražolėmis.
Kepta menkė su riešutų ir pomidorų užpilu
Sukurta prieš:
,
Kategorija: Karšti patiekalai,
Peržiūrų kiekis: 1682
Vienoje
porcijoje:
porcijoje:
385
kcal
33,5 g.
Baltymų
8,5 g.
Angliavandenių
24,7 g.
Riebalų
5,2 g.
2,3 g.
2,4 g.
Ingredientai
90 ml.
2 skilt.
22 ml.
1 valg. šaukšt.
2 valg. šaukšt.
1 žiubsn.
1 žiubsn.
1 žiubsn.
500 g.
10 vnt.
45 g.
12 g.
21 g.
8 g.
26 g.
4 g.
1 g.
500 g.
Iš viso:
788 g. (porcijos svoris: 263 g.)
Standartiniai vienetai
Tikslus svoris gramais
Paruošimo būdas
Įvertinimas
0.0 / 5.0
Vertinimų kiekis: 0
Kita informacija
Porcijų kiekis: 3 porcijos
Porcijos kaina: 4,66 €
Vegetariškas patiekalas