1. Lydeką išvalyti, nuplauti, nusausinti, supjaustyti gabaliukais, įtrinti druskos ir pipirų.
2. Nulupti ir smulkiai supjaustyti svogūną.
3. Užpilti verdančiu vandenių pomidorus ir nulupti odeles, minkštimą supjaustyti gabaliukais.
4. Kaparėlius nuvarvinti, česnaką smulkiai susmulkinti.
5. Į keptuvę įpilti 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir pakepti svogūną, česnaką. Sudėti kaparėlius, pomidorus ir gerai išmaišyti. Įdėt truputi pipirų, druskos ir 10 minučių pakepti.
6. Atskiroje keptuvėje ant įkaitusio aliejaus kepti lydeką, pašlakstant žaliosios citrinos sultymis.
7. Į keptuvę su iškepta lydeka supilkite paruoštą padažą ir dar 3 minutes pakaitinkit viską.
8. Patiekti su balta duona.
Lydeka su pomidorais ir kaparėliais
Sukurta prieš:
,
Kategorija: Karšti patiekalai,
Peržiūrų kiekis: 1848
Vienoje
porcijoje:
porcijoje:
418
kcal
60,5 g.
Baltymų
18,0 g.
Angliavandenių
10,2 g.
Riebalų
1,5 g.
2,4 g.
3,9 g.
Ingredientai
1.2 kg.
2 žiubsn.
2 žiubsn.
0.4 vnt.
1 skilt.
2 valg. šaukšt.
2 valg. šaukšt.
3 valg. šaukšt.
2 vnt.
4 riek.
1200 g.
8 g.
44 g.
6 g.
28 g.
17 g.
260 g.
100 g.
Iš viso:
1715 g. (porcijos svoris: 429 g.)
Standartiniai vienetai
Tikslus svoris gramais
Paruošimo būdas
Įvertinimas
0.0 / 5.0
Vertinimų kiekis: 0
Kita informacija
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Porcijos kaina: 5,77 €
Vegetariškas patiekalas