Vegetariški balandėliai
Sukurta prieš: , Kategorija: Karšti patiekalai, Peržiūrų kiekis: 4037
Vienoje
porcijoje:
138
kcal
4,3 g.
Baltymų
21,7 g.
Angliavandenių
4,7 g.
Riebalų
0,5 g. 4,5 g. 5,5 g.

Ingredientai

1 vnt.
0.5 vnt.
0.5 vnt.
1 vnt.
1 žiubsn.
1 žiubsn.
1 valg. šaukšt.
213 g.
50 g.
55 g.
4 g.
0 g.
Iš viso:
678 g. (porcijos svoris: 226 g.)
Standartiniai vienetai
Tikslus svoris gramais
Vegetariški balandėliai

Paruošimo būdas

1. Nuskusti bulves, supjaustyti dideliais gabalėliais ir išvirti pasūdytame vandenyje.
2. Išvirtos bulvės nusausinamos ir sugrūdamos.
3. Nuskutama morka ir sutarkuojama stambia trintuve.
4. Svogūnus smulkiai supjaustyti.
5. Gerai nuplauti pievagrybius, nusausinti ir supjaustyti juostelėmis.
6. Įkaitinama keptuvė su trupučiu aliejumi ir dedama svogūnai, morkos, pievagrybiai ir viskas pakepinama apie 2 minutes.
7. Sugrūstos bulvės sumaišomos su pakepintomis daržovėmis, pievagrybiais. Įdedama maltų pipirų, druskos ir viskas gerai išmaišoma.
8. Į puodą su užvirusiu vandeniu dedami kopūstu lapai. Verdama kol suminkštėja (apie 2 minutes). Ištraukus lapus likusio puodo turinio neišpilkite.
9. Išvirtas lapas nusausinamas. Nuo lapų nupjaunama storoji kopūsto dalis (lapkotis).
10. Paruoštas įdaras dedamas ant kopūsto lapų ir suvyniojami balandėliai.
11. Paruošti balandėliai dedami į įkaitintą keptuve su trupučiu aliejaus ir truputi apkepami iš abiejų pusių.
12. Balandėliai dedami į puodą, užpilti skysčių kuri gavote bevirdami lapus (kad vos apsemtų).
13. Ant viršaus dedama pomidorų tyrė ir troškinama ant mažos ugnies apie 25 minutes.
14. Baigus troškint, balandėliai apibarstomi smulkintais krapais.

Įvertinimas

5.0 / 5.0
Vertinimų kiekis: 2

Kita informacija

Porcijų kiekis: 3 porcijos
Porcijos kaina: 1,30 €
Vegetariškas patiekalas

Jau išbandėte šį receptą? Palikite atsiliepmą

Vardas
Čia nieko neveskite
Atsiliepimas
 
ĮKELK SAVO RECEPTĄ:
RECEPTŲ PAIEŠKA: